Jag har idag satt årets Dunderglögg och vill nu uppmana er att göra detsamma.
Sätter ni den i dagarna är den färdig till Lucia, vilken kanske skulle smaka gott.
För att ni inte ska behöva förta er och googla receptet kommer det nedan.
Två Dagars Dunderglögg (några flaskor)
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst, 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt, 500 g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
God Jul!
//Calle
4 kommentarer:
Men jag har väl en sats stående hos dig???
Tyvärr Jonisponis. Den rök i somras när vi inredde balkongen, men den luktade fortfarande gott...
Vad ska jag säga, du ha de din chans. ;)
Lycka till!
ser fram emot att smaka på årets glögg, ska vi säga andra adventsfika hos er då!
Klåfingriga små barn går tyvärr inte att förena med glöggjäsning, det är ju inte alla som har innetemperatur på balkongen ;)
Alltså "gick den upp i rök" på riktigt? Var infravärmen på på balkongen då typ eller? Verkar konstigt det där.
Skicka en kommentar